Vakantie De Koog

Tijdens vakanties in De Koog kunt u het hele jaar door genieten van het strand. Of u nu op het strand wilt relaxen of lekker met de hond een lange strandwandeling wilt maken, met de lange kustlijn van Texel kan dat allemaal. Ieder seizoen op het eiland zorgt weer voor nieuwe fraaie natuurbeelden, het afwisselende landschap van Texel laat in ieder jaargetijde zijn beste kant zien. Wandelen of fietsen op dit mooie eiland is altijd leuk. Een vakantie in De Koog biedt natuurlijk nog veel meer dan alleen een fraaie natuur en een heerlijk strand want ook de badplaats zelf is erg veelzijdig. Vanaf het strand loopt u zo de gezellige Dorpsstraat in, waar u tal van leuke winkeltjes en horecagelegenheden vindt. Hier kan men terecht voor een lekker hapje eten of een gezellig avondje uit. In De Koog valt altijd wat te beleven maar u kunt hier ook naar het museum of deelnemen aan sportieve activiteiten. Het vakantiepark in De Koog ligt op loopafstand van het levendige centrum én van het strand. Bij een verblijf op Kustpark Texel kunt u indien gewenst de auto dus gewoon laten staan.

Meer over Kustpark Texel

Genieten van de schoonheid van Texel

Tijdens vakanties in De Koog heeft u ook een ideale ligging om de rest van het eiland Texel te ontdekken. Dit kan met de auto, wandelend of met de fiets. Als u geen fiets meegenomen heeft, dan kunt u gewoon fietsen huren op Kustpark Texel. Vanaf het vakantiepark kunt u bijvoorbeeld naar het Nationaal Park Duinen van Texel lopen, hierin ligt ook het bijzondere Ecomare. Ecomare is een boeiend en vermakelijk dagje uit voor alle leeftijden. Hier kunt u de bruinvissen en zeehonden bekijken, maar ook vogels en andere zeedieren. Daarnaast kunt u bij Ecomare van alles ontdekken over het Werelderfgoed Waddenzee, Texel én de Noordzee. Het is ook een bijzondere ervaring om het wad op te gaan of om een robbentocht te maken. Behalve De Koog zijn er nog zes andere dorpen op het eiland. Ieder dorp heeft zijn eigen uitstraling en eigenlijk zijn ze ook allemaal een bezoek waard.

Comfortabel genieten tijdens een vakantie in De Koog

Ook Kustpark Texel heeft genoeg om te ontdekken, bijvoorbeeld het subtropische zwembad of de vele sport- en spel faciliteiten. De kinderen kunnen genieten in de Kids Club met animatie en voor de volwassenen zijn er ook nog de wellness faciliteiten. De accommodaties op het vakantiepark hebben alle comfort die u nodig heeft om van een heerlijke vakantie genieten. Sommige typen vakantiewoningen hebben zelfs nog meer dan dat. Zo zijn er accommodaties het een eigen sauna, een sfeerhaard of een bubbelbad. Er zijn strandlodges, chalets en vrijstaande of geschakelde bungalows. Sommige accommodaties zijn speciaal ontworpen voor mindervaliden en er zijn accommodaties waar de hond mee naartoe kan worden genomen. Alle vakantieverblijven hebben WiFi. Door de vele faciliteiten op het park en de gezellige badplaats op loopafstand heeft u eigenlijk alles in de buurt wat een vakantie op Texel zo leuk maakt.